Cart

 • Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

ΠΩΣ ΜΙΑ ΑΠΙΘΑΝΗ ΙΔΕΑ ΠΡΙΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟ 2018

1997-2000


Δημιουργός της ομάδας MPF ΕΙΡΗΝΗ 2005 FC είναι ο Δημήτρης Μπούτρος. Πριν από 20 περίπου χρόνια και συγκεκριμένα το 1997-98 γεννήθηκε η ιδέα αυτής της ομάδας και κυρίως του στυλ εκπαίδευσης και αγωνιστικότητας.

Ο Δημήτρης παίζοντας ερασιτεχνικά ποδόσφαιρο εκείνα τα χρόνια ασχολήθηκε παράλληλα με τις πολεμικές τέχνες και συγκεκριμένα το kung fu. Βλέποντας τα γενικά του χαρακτηριστικά όπως δύναμη, ταχύτητα, αντοχή να βελτιώνονται θεαματικά και προχωρώντας όλο και πιο βαθειά στον κόσμο των πολεμικών σκέφτηκε να δημιουργήσει αρχικά μια μεθοδολογία βελτίωσης των ποδοσφαιριστών στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης.
*
Παρατήρησε ότι το kung fu και το ποδόσφαιρο είχαν πολλές ομοιότητες και δύο ουσιαστικές διαφορές. Στο πρώτο τα παιδιά δουλεύουν με απόλυτη πειθαρχία και εκπαιδεύονται με λεπτομέρεια σε κάθε κίνηση. Σπουδαίο ρόλο σε αυτό παίζει η θέση των χεριών ως ρυθμιστικός παράγοντας της κίνησης του σώματος.

Αντίθετα στο δεύτερο, στο ποδόσφαιρο αφενός δεν υπήρχε τόση εξειδίκευση καθώς όλοι έβλεπαν το ταλέντο και δεν έμπαιναν καν στον κόπο να διδάξουν με λεπτομέρεια τις βασικές δεξιότητες και κυρίως δεν υπήρχε καμία εκπαιδευτική αναφορά στην κίνηση των χεριών καθώς το άθλημα παιζόταν με τα πόδια και άρα δεν υπήρχε λόγος κάποιος να προπονήσει και τα χέρια.

Σκέφτηκε λοιπόν ασκήσεις και στυλ προπόνησης βασισμένο στην μαχητική κινησιολογία του Kung fu προσαρμοσμένο όμως στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του αθλήματος του ποδοσφαίρου. Ένα στυλ που θα ξεχώριζε για την μαχητικότητα και την ακρίβεια των κινήσεων.

2000-2005


Το 2000 για πρώτη φορά έγραψε σε εγχειρίδιο όλη αυτή την σκέψη και μετά από διάφορα γεγονότα κατάφερε να διδάξει αυτό τον νέο στυλ προπόνησης στην ακαδημία του Ρουφ το 2005 σε ακατέργαστη μορφή.

 

2005-2015


Στην συνέχεια για να μπορέσει να το εξελίξει ακόμα περισσότερο έδωσε εξετάσεις και μπήκε στα ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ και αποφοίτησε με ειδικότητα ποδόσφαιρο.

Παράλληλα άρχισε να συνεργάζεται με διάφορες ομάδες και να εφαρμόζει πειραματικά όλη την φιλοσοφία και μεθοδολογία του ώστε να βγάλει συμπεράσματα που θα τον βοηθούσαν να εξελίξει την μέθοδο ακόμη περισσότερο. Έτσι συνεργάστηκε με τον Ηρακλή Ελευσίνας, την σχολή Ολυμπιακού Ταύρου, τον Πυρρίχιο και τέλος τον ΑΟ Ιλίου.

Επιπλέον ξεκίνησε να κάνει ατομικές προπονήσεις κινησιολογίας ποδοσφαίρου σε παιδιά και αθλητές όπου παρατήρησε ότι κανένα από τα παιδιά δεν είχαν διδαχθεί με λεπτομέρεια τις βασικές δεξιότητες του ποδοσφαίρου. Χώρισε την διδασκαλία του σε στάδια ώστε να διδάσκονται με δομή και άρχισε να διαδίδει μέσω βίντεο και φωτογραφιών στο διαδίκτυο την μεθοδολογία του.

Οι αντιδράσεις πολλές. Η αμφισβήτηση ακόμα μεγαλύτερη. Όμως αυτός συνέχιζε να διδάσκει και να οραματίζεται ποδοσφαιριστές που θα ήταν άρτια εκπαιδευμένοι και θα έπαιζαν με ιδιαίτερο και πρωτόγνωρο στυλ. Με ένα τρόπο άκρως μαχητικό, με κινήσεις μαχητών του kung fu που θα γνώριζαν με ακρίβεια εκατοστού πως να τοποθετήσουν το σώμα τους σε κάθε φάση και κυρίως θα μπορούσαν να παίζουν σε όλες τις θέσεις με την ίδια ευκολία. Δηλ θα έπαιζαν και θα έμοιαζαν σαν μαχητές kung fu.

2016-2018


Μέσα λοιπόν από όλη την προβολή στο διαδίκτυο πολλοί προπονητές ποδοσφαίρου αλλά και λάτρεις του αθλήματος άρχισαν να μπαίνουν σε σκέψεις με τα λεγόμενα του Δημήτρη και πως ανέλυε το χαμένο γκολ ή την χαμένη διεκδίκηση με βάση την κινητική συμπεριφορά και την λάθος τοποθέτηση του σώματος.

Έτσι ξεκίνησαν τα πρώτα σεμινάρια σε προπονητές ποδοσφαίρου ΟΥΕΦΑ και ΤΕΦΑΑ που είχαν εντοπίσει και οι ίδιοι τα κενά στην προπονητική και ήθελαν να τα καλύψουν με την νέα αυτή μέθοδο κινησιολογίας ποδοσφαίρου που είχε δημιουργήσει ο Δημήτρης. Προς μεγάλη έκπληξη και του ίδιου και των συναδέλφων του δεν είχαν διδαχθεί ποτέ με τόση λεπτομέρεια τις βασικές δεξιότητες του ποδοσφαίρου καθώς σε κανένα σεμινάριο δεν είχε εισχωρήσει κάποιος προπονητής ή καθηγητής τόσο βαθειά στην λεπτομέρεια της κίνησης ώστε να το έχουν διδαχθεί και να το γνωρίζουν και οι ίδιοι οι προπονητές.

Αυτό το σημείο ήταν καθοριστικό για την συνέχιση της μεθόδου καθώς πλέον είχε αρχίσει να διδάσκεται σε συναδέλφους και να αναγνωρίζεται ως μοναδική στο είδος μέθοδο που καλύπτει εκπαιδευτικά κενά στο ποδόσφαιρο και βελτιώνει κάθε αθλητής οποιασδήποτε ηλικίας.

Η απορία πολλών όμως παρέμενε και ήταν μία..Θα μπορούσε όλο αυτό το εγχείρημα να αποδοθεί από μία ομάδα στο γήπεδο;

2018-2019


Και κάπως έτσι ο Δημήτρης δημιούργησε το καλοκαίρι του 2018 την ομάδα ποδοσφαίρου MPF. Συγκυριακά βρέθηκαν 12-13 οικογένειες με τα παιδιά τους ηλικίας από 10-14 ετών που είχαν απογοητευτεί από την κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο και τις ακαδημίες και θέλησαν να λάβουν μέρος σε κάτι νέο, υγιές και ωφέλιμο για τα παιδιά τους που θα τα βοηθούσε να εξελιχθούν τόσο ως άνθρωποι όσο και ως αθλητές.

Η ομάδα στην πρώτη χρονιά της έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα Acropolis και σημείωσε αξιοθαύμαστη πρόοδο και απόλυτη πειθαρχία που στο τέλος του πρωταθλήματος της αποδόθηκε το βραβείο FAIR PLAY.

Την δεύτερη χρονιά η ομάδα πλέον μπαίνει και επίσημα στα πρωτάθλημα του Πειραιά στην κατηγορία Κ-16 με σκοπό την περαιτέρω εκπαίδευση των αθλητών και κυρίως να δείξει στον κόσμο του ποδοσφαίρου μια άλλη οπτική του αθλήματος που περνά μέσα από τον κόσμο των πολεμικών τεχνών και διδάσκει ήθος, πειθαρχία, αγωνιστικότητα, μαχητικότητα και ένα στυλ που θα είναι αδύνατο να μην τον προσέξει ο οποιοσδήποτε.
*
Όραμα του Δημήτρη είναι η ομάδα του να αποτελέσει ένα φάρο στο ποδόσφαιρο που θα εκπέμπει αξιοκρατία, δικαιοσύνη, εκπαίδευση και αρχές. Μια ομάδα που στόχο θα έχει την άνοδο στην υψηλότερες κατηγορίες και την δημιουργία μιας ολιγομελούς ακαδημίας επίλεκτων παιδιών και οικογενειών που θα έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στους δασκάλους και τα παιδιά τους θα έχουν σημείο αναφοράς και σημείο προορισμού.

Μια ομάδα που δεν θα βασίζεται στο ταλέντο εξ ουρανού αλλά στην πραγματική διάθεση και θέληση των παιδιών να εκπαιδευτούν σκληρά με αυστηρή πειθαρχία κάτω από το πρίσμα της μαχητικότητας το οποίο θα μεταφράζεται μέσα στο γήπεδο σε ένα εντυπωσιακό θέαμα για όλους όσους αγαπούν το άθλημα και περιμένουν το απροσδόκητο μέσα από το σωστά προετοιμασμένο.

Μια ομάδα που με τον τρόπο παιχνιδιού, συμπεριφοράς και τεχνικής κατάρτισης θα είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις ελληνικές ομάδες και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα και θα αποτελέσει πόλο έλξης ενδιαφέροντος από ανθρώπους και άλλων χωρών καθώς παγκόσμια δεν υπάρχει παρόμοια μεθοδολογία που να εφαρμόζεται σε ομαδικό επίπεδο ή ατομικό επίπεδο.

 • Main Layout
 • Main Color
 • Main Font
 • Title Font
 • Body BG (Boxed)
 • Body BG image (Boxed)
  Those Images in folder YOURTHEME/framework/customize/bg/
 • Topbar BG
 • Topbar Color Link
 • Topbar Color Link Hover
 • Topbar Dropdown BG
 • Header BG image
  Those Images in folder YOURTHEME/framework/customize/bg/
 • Header BG
 • Dropdown BG
 • Dropdown Color
 • Dropdown Color Hover
 • Onsale BG Color
 • Onsale Color
 • Star Color
 • Star empty Color